(5 puslapiai)
Riebalų virškinimas. Baltymų virškinimas. Pieno cukraus virškinimas (angliavandeniai). Druskos (mineralinės medžiagos). Vitaminai. Fermentai. Skaityti daugiau(24 darbai)
(5 puslapiai)
Riebalų virškinimas. Baltymų virškinimas. Pieno cukraus virškinimas (angliavandeniai). Druskos (mineralinės medžiagos). Vitaminai. Fermentai. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Polimerinės medžiagos. Monomerai. Katalizatoriai, iniciatoriai. Plastifikatoriai. Tirpikliai. Užpildai. Elektrolitui jautrūs polimerai. temperatūrai jautrūs polimerai. pH jautrūs polimerai. Fotojautrūs polimerai. Karščiui atsparūs polimerai. Birios terpės įtaka plėvelės puansoninio duobimo procesui. Polimerų panaudojimas. Mikroelektronika iš polimerų. Laidūs polimerai. Panaudojimas medicinoje. Nailonas. Fenoplastų charakteristika. Svarbiausiųjų polimerų apžvalga. Pagrindinės sintetinių kaučiukų savybės ir naudojimas. Skaityti daugiau(10 puslapių)
Polimerų sandara. Susijungimas į grandinę tvarka. Makromolekulių geometrinė forma. Techninė polimerų klasifikacija. Fizikinės savybės. Polimerų pavyzdžiai. Krakmolas. Propanas. Butadieno kaučiukas. Izopreno kaučiukas. Polistirenas. Nailonas. Polifenilenbisoksazolis. Atomo sudėtis. Cheminės jungtys. Kompleksiniai junginiai. Pavadinimai. Cheminė termodinamika. Termochemija. Skaityti daugiau(11 puslapių)
Alkoholiai. Alkoholių ir fenolių rūgštinės savybės. Hidroksilo pavadavimo reakcijos. Alkoholių ir fenolių oksidacija. Svarbiausi alkoholiai ir fenoliai. Eteriai. Skaityti daugiau